Karrier

A karrier területére a víz elem tulajdonságai jellemzőek. A pályafutás és az életút megértése miatt használják. A bejáratra esik. Az ősi kínaiak úgy tartották, ez a rész védi meg őket a szellemektől.

A feng shui tanítása szerint a karrier területén a pozitív energiaáramlás érdekében ajánlatos rendet tartani, minden felesleges tárgyat elrakni innen. Itt ajánlatos dolgozni. Díszítéséül ajánlott: a szoba vagy lakás használója számára fontos emberek, példaképek, hírességek képei, oklevelek fém vagy sötét színű keretben, vízesések vagy folyók képei, apró díszek, amik szorgalmas állatokat ábrázolnak, akváriumok páratlan számú halakkal, csillogó üvegtárgyak, tükrök, nyugalmat árasztó tárgyak.

Kedvezőtlennek számítanak itt a föld elemmel kapcsolatos tárgyak, pl. a kerámiából készültek, a sárga és más földszínek, és a négyzet alakú dolgok.

 

Alkotókészség, gyermekek

 

Eleme a fém. Itt fejezhető ki a kreativitás, és ez a terület erősítendő, ha a szoa lakója gyermeket szeretne.

Berendezésénél itt is fontos, hogy rend legyen. Ajánlottak a bronz-, acél-, ezüst-, réz-, arany-, ónjellegű, csillogó tárgyak, mozgó szobrok; csiszolt vagy természetes kristályok, kavicsok, hegyi kövek; gyermekek fotói fémkeretekben a falakon, játékok, minden olyan tárgy, ami az alkotást segíti, a kicsinyeikről gondoskodó állatok, nyúlszobrocskák; fehér, kör alakú tárgyak, kerek óra, sárgaréz csengők, kerek asztalka.

Nem ajánlja a feng shui tűz jellegű tárgyakkal, berendezni ezt a sarkot; kerülendő a piros szín, és háromszög alak.

Hír, hírnév

E terület eleme a tűz. Megalapozza a sikeres vállalkozásokat, és az emberi kapcsolatokat. Segít abban is, hogy ne szoruljunk senki segítségére, és mások is számíthassanak ránk.

Berendezése:

Rakjunk ide valódi tűzzel égő tárgyakat, ilyenek a gyertyák, mécsesek, kandalló, lámpák stb. Legjellemzőb színek a narancs és a vörös. Eredményeinket jelző dolgok, és példaképünk fotója is ezen a területen kap jelentős szerepet. Cégünk zászlójával, valamint a nap és a tűz szimbólumok mindegyikével is segíthetjük a terület erősítését. Az ágaskodó ló, a kakas, a szorgos méhecske is jellemző lehet, esetleg szikrázó csillagok kivilágítva a falakon vagy a mennyezeten.

Amik kedvezőtlenül hatnak erre a területre:

Azok a vízzel kapcsolatos dolgok, fekete és más sötét színek, kitömött állatok, rendetlenség.

 

Egészség, család

 

Fa jellegű rész. Ha nincs energiánk, szomorúak vagyunk, ez a terület szorul megerősítésre, a tavasz esik hozzá a legközelebb.

Berendezése:

Fém jellegű tárgyak, kör alakú dolgok.

Amik kevezőtlenül hatnak erre a területre:

A beteg növények és a rendetlenség.

 

Gazdagság, siker

 

Fa jellegű terület.

Berendezése:

Rakj el minden felesleges tárgyat különösen azokat, amik ellenkeznek a gazdagság eszméjével. Tehetsz ide csobogót, lehtőleg gömbölyű akváriumot halakkal, olyan szép növényeket amik egyészségesek és sok pici levelük van, tükröket, mert ezek bővítik a vagyont, kincseket, drágaságokat, bőség jelképeket pl. békát, vagy szerencsemalacot. Legyenek a bíbor, zöld és piros színek a jellemzők, használatban levő pénzek, csobogók, is rakhatók ide.

Kedvezőtlenek:

A beázott falak, vagy az omló vakolat, a hamutartó, törött tárgyak, pénztelenségre emlékeztető dolgok.

 

Szerelem, házasság

 

Eleme a föld, ami a stabilitás jelképe. Ennek a területnek a szerelem és az önismeret az üzenete, mert a helyes önismeret teremti meg a kapcsolatokat, így nem a belőlünk hiányzó részt próbáljuk a társunkkal pótolni.

Berendezésénél ajánlottak a föld elemű és föld színű dolgok (sárga, drapp, barna) és a romantikusság jellemző színei (pl. rózsaszín, barackszín). Ajánlott minden olyan holmi, ami a szoba lakója számára a szerelmet jelképezi; gyertyák, masszázsolajak, pezsgő, az ágy, páros szobrocskák és képek, amik delfinpárt, két galambot, mandarinkacsát stb. ábrázolnak; szívecskék, párnák, puha selymek, bársony, illatszerek, füstölők; romantikát sugalló virágok, különösen azok, melyeknek levele szív alakú.

Kevezőtlennek számítanak a múlt kapcsolatait idéző, illetve a magányosságot sugalló tárgyak, a rendetlenség.

 

Barátok, pártfogók, utazás

 

Eleme a fém, ezért itt ilyen jellegű tárgyak ajánlatosak.

Berendezésénél a feng shui tanítása szerint fontos, hogy mindig rend legyen. Ajánlottak a fekete, fehér, ezüstös, fémes színű tárgyak, különleges szobrok; a hittel kapcsolatos dolgok, pl. Krisztus, Buddha, angyalok, szentek stb. képei; földgömb, atlasz, térképek; úticélokat ábrázoló fotók, festmények és képeslapok; úti emlékek, csengők; barátok, segítőkész emberek fényképe, fényképalbum, barátoktól kapott ajándékok és minden, ami rájuk emlékeztet; vándorló állatok képe, pl. gólya, fecske stb.

Ezen a részen kedvezőtlennek számítanak a csövek.

 

 Bölcsesség, tudás

 

Föld jellegű terület. Erősítsük akkor, ha tanulmányokat folytatunk, vagy ha azt akarjuk, hogy több belátásunk legyen, és ha időbeoszásunkon akarunk változtatni, mert ez a teremtés ciklusának legutolsó része.

Berendezése:

Könyvespolcok, tankönyvek, bölcsek képei. Az ezoterikus képek, mandalák, piramisábrázolások, mert ezek az időtlenség jelképei. Azok az állatok szobrocskái, amik a bölcsességet, tudást jellemzik, ilyenek például a bagoly, az elefánt. Gyertyák és lámpák, valamint az éles kések, állítólg mert élesítik a tudást, általában a fém tárgyak.

Kedvezőtlenek:

A piros szín, a por és a rendetlenség.


A bejegyzés trackback címe:

https://feng-shui.blog.hu/api/trackback/id/tr161377569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása